
Bekæmpelse af dræbersneglen
Naturstyrelsen er enige om, at dræbersneglen skal bekæmpes, men dette er svært, da den formerer sig med lynets hast. Derfor har man lavet en plan over, hvad man har tænkt sig at gøre for at forebygge spredningen af dræbersneglen. Noget man har tænkt sig at gøre er at holde bedre øje med import og fra andre lande, der muligvis kan indeholde dræbersnegle eller dræbersnegle æg såsom forskellige planter. Man er også enige om, at bekæmpe den både kemisk og biologisk med forskellige stoffer, som Ferramol og Nemaslug, der er skadelige for sneglen. Fremtidsperspektivet er stadig lidt uklart, men man gør alt for at hindre spredningen af dræbersneglen.
Dog findes der en række måder at bekæmpe dræbersnegle på, som kan minimere væksten og antallet af dræbersnegle i din have.
Find æggene
Det er altid en god idé, at når man vil minimere udbredelsen af dræbersnegle, at man starter med at nå ind til kernen. Man kan blandt andet lede efter dræbersneglens æg. Dræbersneglenes æg er små hvide eller gullige æg på ca. 3-4 mm. Snegleæggene skifter typisk farve jo ældre de er, og vil være mere gullige og matte. Snegleæggene kan også kendes ved, at de ligger i klumper på omkring 30 æg. Når man så har fundet æggene, så kan man destruere dem ved at hælde kogende vand over dem. For virkelig at få bugt med dræbersneglen kan man fjerne de steder, som dræberneglen trives bedst. Derfor er et en god idé at rive jordoverfladen og fjerne gamle blade.
En god måde er at undgå de planter, som sneglene spiser: Hosta, georginer, hortensia, margerit og asters er nogle af de blomster, som dræbersneglene spiser. I køkkenhaven går sneglene gerne efter eks. salat, jordbær, squash og forskellige krydderurter.
Værste fjende - din bedste ven
Sneglene har en række naturlige fjender i den danske natur, og man kan med fordel sørge for at gøre plads i sin have til nogle af disse, så de kan hjælpe dig med at bekæmpe dræbersneglene. De nytte dyr er ænder, pindsvin, mus, tudser, muldvarper og frøer. Disse dyr spiser faktisk dræbersneglens æg og de små dræbersnegle. Pudsigt nok dræber andre sneglearter også dræbersneglen. Leopardsneglen spiser store snegle, dog den gør ikke skade på planter.
Sneglehegn
Den god måde at bekæmpe dræbersneglene på er, at man opsætter et sneglehegn. Sneglehegn er en form for lav hegn, som er opbygget på en måde, så sneglene ikke kan passere det. Hegnet er lavet med et bøj, som sneglene ikke kan passere. Et sneglehegn skal typisk være omkring 30 cm højt, hvor af de 10 cm graves ned i jorden. Det kan være lidt voldsomt at hegne hele haven ind på denne måde, så sneglehegn ses oftest til afskærmning af bede, kompost eller køkkenhaven.
Opsæt sneglefælder i haven
Sneglefælder er selvfølgelig effektive til sneglebekæmpelse i haven. Sneglefælder er noget, du kan købe i de fleste byggemarkeder, havecentre og større supermarkeder, men du kan også sagtens selv lave dine egne fælder til sneglene i din have.
Fælderne fungerer ved at der tilføjes et lokkemiddel, som så lokker sneglen ind i fælden. Herefter vil sneglen så enten være fanget eller blive aflivet på den ene eller anden måde.
Nogle af de meget effektive typer sneglefælder, er dem som anvender øl som lokkemiddel. Her vil sneglen blive tiltrukket af øllet, og så drukne når den kommer i kontakt med øllet i fælden. Dræbersneglen har dog heldigvis ikke forstand på øl, man kan sagtens nøjes med den billigste øl i supermarkedet. Og der er mange andre måde at lave sneglefælder på.
